Våre Verdier

Kortreist, Konfliktfritt og Fair Trade

Skvulp er en liten nettbutikk som tilbyr smykker av høy kvalitet og god samvittighet.

Vi fokuserer på kvalitet over kvantitet, og betaler mer for råvarene slik at vi kan tilby smykker som er laget med materialer som ikke har ført til ulemper for andre mennesker.

Alle våre diamanter er KIMBERLY-sertifiserte, som betyr at man kan spore diamanten tilbake alle ledd, helt fra utgraving og sliping. Denne porsessen er etablert for å unngå “blod-diamanter”; diamanter som finanaierer krig og konflikter.

Fargede smykkestener har desverre ikke en etablert prosess som viser hvor disse kommer fra, slik som KIMBERLY-diamanter. Vi bruker derfor mye tid på å finne handelspartnere nærmest mulig gruvene og sliperier. På denne måten har vi litt mer kontroll over hvilke forhold stenene kommer fra.

Vårt mål er å tilby smykker av høy kvalitet, med minst mulig negativ påvirking på miljøet. Vi utfordrer bijouteri-markedet som tilbyr masseprduserte smykker fra asia, ofte av lavere kvalitet, fraktet over havet eller med fly. Vi produserer derfor alle smykkene våre lokalt i vårt lille studio like utenfor Oslo.

Vi streber etter kvalitet i alle ledd, og benytter derfor smykkeesker i resirkulerbart materiale, produsert i europa. Edelmetaller kjøper vi direkte fra et norsk miljøsertifisert raffineri.

Vi leter kontinuerlig etter trygge handelspartnere som kan garantere at råvarene er utvunnet på etisk vis, samt mer miljøvennlige forbruksvarer og forpakninger.